SPIJKERS & VAN BRUMMELEN

 ASSESSMENTS - LOOPBAANPSYCHOLOGIE - COACHINGONTWIKKELTRAJECT STRESSREDUCTIE

Soms voelt je leven ineens veel zwaarder: er is misschien iets naars gebeurd of er zijn problemen in je werk of privé. Wanneer je draaglast groter wordt dan je draagkracht, raak je overbelast. Je verliest het overzicht en raakt de grip op de situatie kwijt. Vervolgens krijg je klachten waardoor het steeds lastiger wordt om je dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Vaak is overbelasting of een burn-out het gevolg van langdurige chronische stress en een disfunctionele coping. Je maakt het stresshormoon 'cortisol' aan, een hormoon dat uiteindelijk letterlijk ziek maakt. 

Makkelijker gezegd dan gedaan..

Behalve rust nemen is het van groot belang te gaan kijken wat er in de toekomst moet veranderen om niet (weer) uit te vallen en ziek te worden van de stress. Soms wordt het echter al heel snel duidelijk dat de stress vooral werkgerelateerd is maar wat er dan precies moet veranderen en hoe die verandering in te zetten is vaak erg lastig. Vaak houd je al vele jaren vast aan bepaalde patronen en weet je simpelweg niet hoe anders met deze stress om te gaan of heb je last van belemmerende gedachten.

Coaching op het gebied van stressreductie

Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van jouw chronische stress en overbelasting. Dit (coach) ontwikkeltraject bestaat uit minimaal 3 gesprekken en 2 psychologische of loopbaantests. Doorgaans is dit voldoende om in kaart te kunnen brengen wat er dient te veranderen en wat de meest passende strategie is om toe te passen hiervoor. 

Afhankelijk van de complexiteit of de gestelde doelen kan er in onderling overleg voor worden gekozen om het traject uit te breiden met gesprekken of tests. Ook is het indien gewenst mogelijk derden te betrekken bij jouw traject, bijvoorbeeld jouw werkgever, naaste collega's, partner of beste vriend. Alles wat wij bieden is maatwerk en wij kijken naar wat er bij jou en jouw situatie past. Daarom kan ieder traject van inhoud verschillen. Wel proberen we in ieder traject meer inzicht te krijgen in onderstaande punten;

 • functie-inhoud (taken, invulling, werktijden)
 • bedrijfscultuur werkgever (grootte, informeel of formeel)
 • eigen normen en waarden 
 • competenties en talenten
 • valkuilen
 • persoonlijkheid (zoals perfectionisme of mate van stressbestendigheid)
 • waardering (salariëring, vrijheid, beoordelingsgesprekken)
 • privéomstandigheden (steunsysteem, hobby's, financiële situatie)
 • collega's en werksfeer
 • toekomstperspectief
 • copingstrategie (hoe ga jij met problemen om?)
 • ontwikkelpotentieel (growth mindset versus fixed mindset)

De duur van dit coachtraject bedraagt gemiddeld 4 tot 8 weken.

Na afronding van dit traject

Na het afronden heb je niet alleen veel meer inzicht gekregen in je eigen persoonlijkheid, maar ook in alle persoons- en omgevingsfactoren die hebben gezorgd voor chronische stress en overbelasting. Je hebt daarnaast praktische handvatten aangeboden gekregen hoe dit positief om te buigen. Wij maken hierbij gebruik van verschillende coaching- en gesprekstechnieken, cognitieve gedragstherapie (CGT) en de inzet van wetenschappelijk onderbouwde psychologische tests. Kortom, na dit traject kun jij jouw reis weer zelfstandig vervolgen en ben jij bij krachten om jouw bestemming te bereiken! 

Kosten

Een uitgebreid coachtraject is al mogelijk vanaf €850 (inclusief BTW),-. Hiervoor ontvang je 3 uitgebreide gesprekken (1 a 1,5 uur),    2 gevalideerde tests en een eindrapport met je testresultaten, conclusie en plan van aanpak. 

Dit traject is een mooi cadeau aan jezelf. Echter, jouw werkgever heeft hier ook belang bij (minder ziekteverzuim en meer effectiviteit). Daarom zijn er wellicht mogelijkheden om dit (deels) door je werkgever te laten bekostigen. Informeer daarom eens vrijblijvend bij je werkgever naar de mogelijkheden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het onderhandelen met je werkgever jou op dit moment te veel energie kost. Daarom kunnen wij dit ook van je overnemen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. 

 
E-mailen
Bellen